Tule mukaan!

Meripelastusseura hakee pelastusalustensa miehistöihin uusia, innokkaita ihmisiä. Tule mukaan ja aloita elämäsi paras harrastus!

Vapaaehtoinen meripelastustoiminta vaatii sitoutumista, mutta antaa myös paljon. Kanssaihmisten auttaminen, mahdollisuus päästä vesille ilman omaa venettä sekä monipuolinen pelastus- ja merenkulkukoulutus ovat paketti, mitä mikään muu harrastus ei tarjoa.

Emme edellytä veneilykokemusta tai muuta erityisosaamista. Halu auttaa, into oppia uutta ja mahdollisuus sitoutua aikaa vievään harrastukseen riittävät. Mukana on sekä miehiä että naisia, ja naisten osuus kasvaa koko ajan. Ammattialoja on edustettuina sairaanhoitajasta kirjanpitäjään ja palomiehestä kosmetologiin. Ja jokaisesta voi tulla yhtä hyvä meripelastaja!

Hälytysmiehistöissä toimivilta edellytetään vähintään 18 vuoden ikää, mutta jo 16-vuotiaana voi päästä pelastusalukselle harjoittelijaksi. Sitä nuoremmille merellisen harrastuksen tarjoaa Seuran nuorisotoiminta. Yläikärajaa ei ole, harrastusta voi jatkaa niin kauan kuin kunto kestää.

Lisäksi edellytämme hyvää peruskuntoa, uimataitoa ja näön tarkkuutta 0,5 silmälaseilla ja 0,1 ilman.

Miehistöissä toimivien on myös oltava jonkin Seuran paikallisyhdistyksen jäseniä. Yhdistyksiä on 56 ympäri maata rannikolla ja sisävesillä. Valitse yhteydenottolomakkeesta yhdistys, jonka toimintaan haluat mukaan. Yhdistysten vuotuiset jäsenmaksut vaihtelevat noin 15 ja 30 euron välillä.

Meripelastusseura kouluttaa kaikki miehistöjensä jäsenet. Pääosa koulutuksesta annetaan paikallisyhdistyksissä. Valtakunnallisia kursseja järjestetään mm. Seuran koulutuskeskuksessa Bågaskärissä Inkoon ulkosaaristossa.

Pidä pelastusveneet valmiudessa - Liity jäseneksi!

Henkilöjäsenyys

 

Valitse

Yhteisöjäsenyys

 

Valitse

Mukaan vapaaehtoiseen meripelastustoimintaan

 

Valitse

Trossi-turva

 

Valitse

 

Tekninen toteutus: W3 Group